معارف اسلامی و الهیات اطعمه و اشربه معمول و مرسوم مردم در عصر عباسيان از ابتدا تا سال 656

اطعمه دوره عباسیان ,علوم انسانی+ اطعمه و اشربه معمول و مرسوم مردم در عصر عباسيان از ابتدا تا سال 656

پايان‌ نامه كارشناسي ارشد رشته الهيات و معارف اسلامي گرايش تاريخ تمدن و ملل اسلامي، چکیده: در آغاز حکومت عباسیان به دلیل آنکه دست‌ اندرکاران حکومت اسلامی، بعد از دودمان نژاد پرست بنی‌ امیه روی کار آمدند و ملل مختلف با زبانها و فرهنگهای متفاوت وارد حوزه اسلامی شدند، مسائل اجتماعی و از آن جمله … دسته بندی: علوم انسانی » معارف اسلامی و الهیات تعداد مشاهده: 4184 مشاهده فرمت فایل دانلودی:.rar فرمت فایل اصلی: doc تعداد صفحات: 245 حجم فایل:404 کیلوبایت

دریافت

اطعمه و اشربه معمول و مرسوم مردم در عصر عباسيان از ابتدا تا سال 656+ دریافت پرسرعت

چکیده:در آغاز حکومت عباسیان به دلیل آنکه دست‌ اندرکاران حکومت اسلامی، بعد از دودمان نژاد پرست بنی‌ امیه روی کار آمدند و ملل مختلف با زبانها و فرهنگهای متفاوت وارد حوزه اسلامی شدند، مسائل اجتماعی و از آن جمله اطعمه و اشربه تحولی عظیم پیدا کرد.موضوع تحقیق اطعمه و اشربه معمول و مرسوم مردم در دوره عباسیان از ابتدا تا سال 656 (ه.ق) است و روش کار به صورت کتابخانه‌ای و بهره‌ برداری از منابع موجود و استفاده از نظرات محققین بوده و پژوهش حاضر شامل معرفی باب فقهی و آداب دینی اطعمه و اشربه (حلال و حرام)، تجارت و بازرگانی و محصولات آن دوره، ادیان گوناگون و تأثیر آنها بر روی اعراب بخصوص در باب خوردنیها و آشامیدنیها، جشن‌ها و اعیاد اسلامی، رسوم دارالخلافه در این رابطه، غذای اعراب و انواع مختلف آن، وسایل و ظروف طبخ غذا و… می‌باشد.در عصر جاهلیت و صدر اسلام، اغلب مردم عرب از غذاهای ساده‌ای استفاده می‌کردند اما پس از اسلام، سبک غذاها تغییر پیدا کرد. یکی از دلایل این تغییر، تماس آنان با ملل دیگر بخصوص ایرانیان بود. مهمترین تأثیرگذاری از جانب ایرانیان بود که برخی خلفا حتی در رعایت آداب شاهانه از پادشاهان قدیم ایران مانند اردشیر و بهرام‌ گور متابعت می‌کردند.در باب شراب نیز یهودیان و بخصوص مسیحیان، اثرگذار بودند. مسیحیان در جشنهای خود از شراب استفاده می‌کردند و حتی در برخی دیرها آن را تهیه و به فروش می‌ رساندند و مشترک بودن محل زندگی آنان با مسلمانان باعث استفاده از شراب در بین برخی مسلمانان شد.نتیجه اینکه در پژوهش حاضر، انواع اطعمه و اشربه معمول و مرسوم در دوران عباسیان مورد بررسی و تحقیق قرار داده شد و مباحثی از جمله اغذیه حرام و حلال و انواع اشربه و اطعمه و تأثیر ملل مختلف مخصوصاً ایرانیان بر نوع و سبک غذاهای اعراب و تأثیر ادیان گوناگون بخصوص مسیحیان بر اشربه (مشروبات الکلی)، براساس منابع و مآخذ موجود نوشته شده است. فهرست مطالب:چکیده       مقدمه       هدف از پژوهش       فصل اول: کلیاتمعرفي منابع       فصل دوم: آراءاسلام در باب تغذیه       1- فلسفه غذا خوردن و آراءمعصومین علیهم السلام در این رابطه       زیان های ظاهری و باطنی پُرخوری       فایده‌های ظاهری و باطنی کم خوری       2- آداب سفره و غذا خوردن وآراء معصومین علیهم السلام در این رابطه       الف) آداب غذا خوردن       ب) آداب سفره       3- آداب آشامیدن       – آب       – شیر       – عسل       – سرکه        آداب آشامیدنی‌ها از نظر معصومین علیهم السلام       4- غذاها و آشامیدنی های حرام       از محرماتی که در اینجا مورد بحث قرار می‌گیرد       الف- خمر        خمرازدیدگاه آیات و روایات       انواع خمر و حکم آنها       ب- خون       ج- گوشتهای حلال و حرام       خوردن محرمات در وقت اضطرار       فصل سوم: اوضاع اجتماعی، اقتصادی و مذهبی عصر عباسیان1- پیشینه بازرگانی و تجارت در بین اعراب قبل از اسلام و در صدر اسلام       2- محصولات       3- بغداد و بازارهای آن در عصر عباسیان       شکل بازارها       نقش زنان در بازارها       4- تأثیر ادیان بر تجارت اسلام       5- جشن ها       جشنهای دینی اسلامی       جشن های محلی       فصل چهارم: آداب و رسوم معیشت در عصر عباسی1- اطعمه و اشربه خلفا و وزراء دولت عباسی       آداب المائده،آداب سفره       2-شرابخانه ها       شربت خانه (خزانةالشراب)       شرابکده ها       3- مجالس شراب       استعمال حشیش       تریاک      فصل پنجم: تغذيه در عصر عباسيادویه و خوشبوکننده ها       اجزای خوشبوکننده       ظروف و وسایل آشپزخانه       غذای اعراب       خوراکهای گوشتی       ماهی و خوراکهای آن       خوراکهای گیاهی       خوراک تنگدستان       خوراکهای مشترک توانگران و تنگدستان       از غذاهایی که با استفاده از خرما درست می شد       روغن وپیه       نان       برنج       مشاغل مربوط به اغذیه       بهای خوراکی       قیمتها در زمانهای عادی       بهای اجناس در آشوبهاوکمیابی       کارکنان آشپزخانه       هزینه آشپزخانه سلطنتی       نوشیدنیها در این دوره       نوشیدنیهای حلال و حرام       شیر و محصولات آن       آب       شیرینیها و حلویات        مواد شیرین‌کننده       نقل       ترشی‌ها و چاشنی‌ها       میوه       زمان‌بندی غذاها       پرهیز و علوم غذایی       نگاهداری و حفاظت       سوخت       نتیجه‌گیری       فهرست منابع       چکیده انگلیسی         پرداخت و دریافت فایل برچسب ها: اطعمه دوره عباسیان اشربه دوره عباسیان طعام معمول عهد عباسیان مشروبات عهد عباسیان غذاهای مرسوم عصر عباسیان نوشیدنیهای عصر عباسيان پایان نامه تاريخ تمدن پایان نامه ملل اسلامي
  • برق، الکترونیک، مخابرات تحقیق کوره آفتابی
  • تحقیق کوره آفتابی ؛ مقدمه: کوره آفتابی وسیله‌ای است برای تولید گرما بوسیله تجمع و تمرکز نور خورشید در یک نقطه خاص و استفاده از حرارت آن نقطه برای تولید آب گرم و بخار آب گرم. کوره آفتابی به شکل بشقاب کاو (مقعر) و آینه‌ای و صیقلی (که نورهای تابیده شده به طرف خود را بازتاب می‌کند) است. نورهای تابیده شد
  • آموزشی آموزش تدوین مدل کسب و کاری
  • دانلود آموزش تدوین مدل کسب و کاری؛ توضیحات: پی دی اف آموزش تدوین مدل کسب و کاری به تشریح هفت مسئله ای که اشاره به آنها در تدوین مدل کسب و کار یک تجارت نقش اساسی داشته پرداخته و با ترح هفت پرسش مسیر رسیدن به بهترین مدل کسب و کاری را هموار می سازد.
  • زبان های خارجی جزوه ترجمه عربی به فارسی و برعکس رشته عربی
  • کتاب های آمادگی آزمون کارشناسی ارشد رشته عربی -ویژه کنکور - به همراه تست ها و پاسخ تشریحی که با فرمت پی دی اف در 334 صفحه آماده شده است.
  • زناشویی طلاق عاطفی
  • طلاق عاطفی
  • معماری پایان نامه معماری مجتمع مسکونی
  • پایان نامه معماری مجتمع مسکونی؛ مقدمه: بخش مسکن را می توان یکی از بخش های توسعه در یک جامعه دانست. از یک سو اهمیت اقتصادی و اجتماعی مسکن، و از سوی دیگر بحث اشتغالزایی و ارتباط آن با بسیاری از بخش های دیگر، آن را در کانون توجهات عمومی و ابزاری مناسب در جهت تحقق سیاست های اقتصادی قرار داده است (عزیزی،
  • تعمیرات و سرویس منوال سرویس منوال و شماتیک LENOVO G450 LA5751PR03 1029A
  • سرویس منوال و شماتیک LENOVO G450 LA5751PR03 1029A:برای تعمیرات لپ تاپ تعمیرکاران از دو نوع شماتیک و boardview تعمیراتی استفاده می نمایند که boardview تصویری از برد را نشان داده و مسیر تست شده را برای کاربران فراهم می سازد ولی شماتیک مسیر کامل برد را فراخوانی مینمایند و از این رو تعمیرکاران نیاز

    دیدگاهی بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.